Rigatoni met zongedroogde tomaat, ricotta en artisjokharten
Zongedroogde tomaten gaan in dit recept goed samen met de romigheid van ricotta en de nootachtige smaak van artisjokharten en rucola. Een smaakvolle combinatie die niet zal misstaan op een tuintafel in een ondergaand zonnetje.
Zo maak je het klaar:
Rigatoni met zongedroogde tomaat, ricotta en artisjokharten
Rigatoni met zongedroogde tomaat, ricotta en artisjokharten

Ingrediënten
Instructies
-
Kook de pasta gaar volgens de verpakking
Meestal 8 minuten voor ‘el dente’ en 10 minuten voor extra zachte pasta.
-
Snijd de groenten
- Pers de knoflook
- Extra: snijd voor extra garnering een aantal olijven in plakjes
-
Bereid de saus: Voeg 1 scheut olijfolie toe in een hapjespan.
-
Bak de knoflook 1 minuut op middelmatig vuur
-
Voeg de zongedroogde tomaten toe en bak 5 minuten mee op middelmatig vuur
-
Voeg de artisjokharten toe en bak 10 minuten mee in de pan.
Voeg ondertussen extra kruiden toe voor een meer pittige smaak:
- 1 theelepel chilivlokken
- 1 theelepel paprikapoeder
-
Samenvoegen: Voeg na 15 minuten de gaargekookte Rigatoni toe aan de saus en roer door.
-
Garnering: vul de borden met Rigatoni en saus. Strooi de ricota, rucola en gegrilde pijnboompitten eroverheen
- Verdeel de ricotta aantal porties. Strooi over de borden heen.
- Voeg de rucola toe en strooi pijnboompitten over het gerecht
- Extra: voeg eventueel in plakjes gesneden olijven toe en strooi over het gerecht.
-
Eet smakelijk!

