Gnocchi in tomatensaus met kip en burata
Gnocchi. Absoluut een van mijn favoriete Italiaanse pastasoorten. In dit recept wordt de basis gevormd door een heerlijk tomatensaus met verse tomaten, uitgebreid met malse kip, champignons en een super romige burata.
Wat is Gnocchi?
Gnocchi is een Italiaanse pastasoort. Het woord gnocchi, meervoud van het Italiaanse gnocco, betekent “klont”. De Aziatische varianten worden vaak met het Engelse woord “dumpling” aangeduid, de Nederlandse variant is knoedel. Gnocchi zijn vooral bekend in de variant van aardappel; gnocchi di patate.
Gnocchi van aardappel
Gnocchi di patate zijn een soort ovale balletjes, gemaakt van aardappel en tarwemeel. Het is een typisch Italiaans gerecht. De aardappelen worden gekookt en gepureerd, en daarna met het meel en wat zout gekneed en dan gekookt in kleine balletjes. De gnocchi zijn klaar als ze komen bovendrijven. Ze worden vaak geserveerd met een saus van tomaten of van zachte kaas.
Zo maak je het klaar:

Gnocchi in tomatensaus met kip en burata
Beschrijving
Gnocchi met een heerlijk romige tomatensaus, kip, champignons en burata.
Ingrediënten

