Pasta

Gnocchi in tomatensaus met kip en burata

Gnocchi. Absoluut een van mijn favoriete Italiaanse pastasoorten. In dit recept wordt de basis gevormd door een heerlijk tomatensaus met verse tomaten, uitgebreid met malse kip, champignons en een super romige burata.

Wat is Gnocchi?

Gnocchi is een Italiaanse pastasoort. Het woord gnocchi, meervoud van het Italiaanse gnocco, betekent “klont”. De Aziatische varianten worden vaak met het Engelse woord “dumpling” aangeduid, de Nederlandse variant is knoedelGnocchi zijn vooral bekend in de variant van aardappel; gnocchi di patate.

Gnocchi van aardappel

Gnocchi di patate zijn een soort ovale balletjes, gemaakt van aardappel en tarwemeel. Het is een typisch Italiaans gerecht. De aardappelen worden gekookt en gepureerd, en daarna met het meel en wat zout gekneed en dan gekookt in kleine balletjes. De gnocchi zijn klaar als ze komen bovendrijven. Ze worden vaak geserveerd met een saus van tomaten of van zachte kaas.

Zo maak je het klaar:

Gnocchi in tomatensaus met kip en burata

Moeilijkheidsgraad: Beginner Voorbereidingstijd 30 minuten Totale tijd 30 minuten
Porties: 4
Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Beschrijving

Gnocchi met een heerlijk romige tomatensaus, kip, champignons en burata.

Ingrediënten